ÜÇ NOKTALAR
Türk Dil Kurumu'nun tarifine göre "Tamamlanmamış cümlelerin sonuna veya başına yan yana konulan noktalama işaretin adı" üç noktadır. Çoğu kez klavyede 'ç' harfinin sağında bulunur. Üç kere üst üste bastığımız zaman kendisiyle karşı karşıya gelme imkanı bulabiliriz. Tanıştıktan sonra biraz sohbet etmek isteyebilirsiniz ama dikkat edin kendinizi kaptırmayın.
Çünkü hayatın ta kendisidir üç nokta. Nerede nasıl ortaya çıkacağı hiç belli olmaz. Bir kere dost oldum mu bırakamazsınız bağımlılık yaratır. Önce cümlelerinizin sonuna üç noktaya koyarak başlarsınız. Sonra günlerinizin sonuna, haftalarınızın sonuna, aylarınızın ve yıllarınızın sonuna koyarsın o adı batasıcayı. Bir de bakarsınız ki her anınız üç nokta ile biter olmuş. Bir iş yapılacaktır, tamamlamadan koyarsınız noktalar topluluğunu. Ders çalışayım desiniz, kitap okuyayım dersiniz, sınava hazırlanayım dersiniz, şuna bakayım dersiniz, hoşlandığım kızla konuşayım dersiniz ama hep sonuna koyarsınız o üç noktayı. Ne zaman devamı gelecek söyleyeyim mi ben size, hiç bir zaman. O üç nokta konulduğu zaman, al çöpe at sen o yapılan planı.
Sevgilinizden bile tam ayrılmamışssınızdır o üç nokta yüzünden... Bir şeyler eksiktir bir ayrılık girer araya ve konuşalım, konuşalım diyerek biter gider. Yarın şunu bir arayım mı, yok yarın, sonraki gün ve uçtu gitti içti. Sonuna koskoca üç tane işaret alarak kayboldu gözden.
Şu üç noktayı silin hayatınızdan artık. UNUTMAYIN; Hayat sizin üç noktalarınızı tamamlamanıza izin verecek kadar hoşgörülü değildir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder